Τοποθεσία

Δραστηριότητες στην Παροικά, Πάρο

Η Παροικιά είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του ελληνικού νησιού της Πάρου. Είναι μια γοητευτική πόλη με ένα μείγμα παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και σύγχρονων ανέσεων. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Παροικιά:
  • Επισκεφτείτε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή (Εκκλησία με 100 πόρτες): Αυτή η εκκλησία της βυζαντινής εποχής είναι μια από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές στην Ελλάδα. Είναι ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για επίσκεψη, με ενδιαφέρουσα ιστορία.
  • Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη της Παροικιάς: Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, θαυμάζοντας τα ασβεστωμένα σπίτια και εκκλησίες με μπλε τρούλο. Υπάρχουν πολλά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια για να εξερευνήσετε στη διαδρομή.
  • Περπατήστε στην προκυμαία: Κάντε μια χαλαρή βόλτα στο λιμάνι, παρακολουθώντας τις βάρκες να πηγαινοέρχονται. Υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια με υπαίθρια καθίσματα όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα.
  • Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου: Αυτό το μικρό μουσείο διαθέτει μια συλλογή από αντικείμενα από την Πάρο και τη γειτονική νησιά, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων αγγείων, γλυπτών και ψηφιδωτών.
  • Κολυμπήστε στην παραλία Λιβάδια: Αυτή η μεγάλη, αμμώδης παραλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
  • Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στην Αντίπαρο: Το μικρό νησί της Αντίπαρου βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι από την Παροικιά. Είναι ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για να περάσετε μια μέρα, με απομονωμένες παραλίες, σπηλιές και ένα γοητευτικό κέντρο της πόλης.
  • Απολαύστε τη νυχτερινή ζωή: Η Παροικιά έχει μια ζωντανή νυχτερινή ζωή, με πολλές. μπαρ και κλαμπ που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.
Nostos Studios1
Nostos Studios2
Nostos Studios3
Nostos Studios4
Nostos Studios5
Nostos Studios6
Nostos Studios7
Nostos Studios8
Nostos Studios9